Waar kan ik bezwaar indienen voor mijn verkeersboete?

Verkeersboete

Het overkomt ons helaas allemaal wel eens, een verkeersboete. Je hebt niet iets te hard gereden over de trajectcontrole of je hebt de auto op de verkeerde plek geparkeerd en ontvangt een parkeerboete. Vaak zal deze terecht zijn uitgeschreven, maar het kan ook gebeuren dat de boete onterecht is. Als dat het geval is, dan kun je bezwaar indienen tegen de boete. In dit artikel zal uitgelegd worden hoe en waar je dit kunt doen.

Belangrijke stappen voor het bezwaar

Als je een bezwaar gaat opstellen, zijn er een aantal stappen die je van tevoren moet ondernemen, zoals te lezen op verkeersboete.nl. Vraag de stukken op van de verkeersboete, dit zijn bijvoorbeeld foto’s van de overtreding of andere stukken die betrekking hebben op de verkeersboete. Bekijk deze stukken goed en bepaal aan de hand hiervan of de boete terecht is en met welke argumenten je bezwaar gaat maken. Misschien heb je wel bewijs dat je niet fout zat, zoals een foto van het betreffende bord, die erop wijst dat je geen overtreding hebt gemaakt. Dit soort bewijs versterkt de zaak, dus doe je best om dit te vinden. Hoe meer argumenten, hoe beter.

Vergeet deze argumenten niet

Behalve de argumenten die voor de hand liggen, zijn er nog meer zaken waar je rekening mee moet houden in het bezwaar. Als je bijvoorbeeld niet staande bent gehouden, kun je dat aangeven, met de vraag waarom dat niet is gebeurd. Als je alle argumenten hebt verzameld en hebt opgestuurd, dan kan het gebeuren dat je bezwaar alsnog wordt afgewezen. Maar wees niet ontmoedigd! Je kunt hiertegen nog een keer in beroep gaan en dan komt het bezwaar terecht bij de kantonrechter. Als je er dus echt van overtuigd bent dat de boete onterecht is, maak je met de juiste bewijsstukken zeker kans. En als het bezwaar wordt afgewezen, is dat jammer, maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd.