Loopbaanbegeleiding helpt je sneller naar een nieuwe baan

Loopbaanpoort publiceert periodiek artikelen om mensen te voorzien van juiste informatie op het gebied van loopbaancoaching en outplacement. In dit artikel bespreken we hoe loopbaanbegeleiding je kan helpen om vlugger een nieuwe baan te vinden.

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching, ook wel loopbaanbegeleiding genoemd, is een traject waarbij je wordt begeleid door een gediplomeerde loopbaancoach. Je coach helpt je om je loopbaan in kaart te brengen, je doelen te stellen en een plan te ontwikkelen om deze doelen te bereiken.

Hoe helpt loopbaanbegeleiding bij het vinden van een nieuwe baan?

Loopbaanbegeleiding kan je op verschillende manieren helpen om sneller een nieuwe baan te vinden:

  • Zelfkennis: Je coach helpt je om je waarden, interesses, vaardigheden en talenten te identificeren. Dit geeft je een beter beeld van wat je wilt en kunt in je loopbaan.
  • Doelen stellen: Samen met de coach stel je concrete en haalbare doelen op voor je loopbaan.
  • Plan van aanpak: De coach helpt je om een plan te ontwikkelen om je doelen te bereiken. Dit plan kan bestaan uit het opstellen van een cv en motivatiebrief, het solliciteren naar vacatures, het netwerken of het volgen van een opleiding.
  • Sollicitatievaardigheden: De coach kan je helpen om je sollicitatievaardigheden te verbeteren. Je oefent sollicitatiegesprekken, leert hoe je een sterke cv en motivatiebrief schrijft en krijgt tips om je online profiel te optimaliseren.
  • Motivatie: De coach kan je motiveren om je doelen na te streven. Hij/zij biedt je steun en helpt je om je focus te houden.

Naast bovenstaande voordelen, kan loopbaanbegeleiding je ook helpen om:

  • Meer zelfvertrouwen te krijgen: Door je te focussen op je sterke punten en je te helpen om je doelen te bereiken, kan loopbaanbegeleiding je helpen om meer vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen.
  • Een realistisch beeld te krijgen van de arbeidsmarkt: Je coach kan je informatie geven over de kansen op de arbeidsmarkt in jouw branche en regio.
  • Om te gaan met tegenslag: Solliciteren kan een frustrerend proces zijn. Je coach kan je helpen om met tegenslag om te gaan en je te motiveren om door te gaan.

Investeren in je toekomst

Loopbaanbegeleiding is een investering in je toekomst. Door te investeren in je loopbaanpad, vergroot je je kansen op het vinden van een baan die bij je past en waar je je prettig in voelt.

Ben je op zoek naar een nieuwe baan?Loopbaanbegeleiding kan je helpen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Neem contact op met een loopbaancoach voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!