Tip: een zadelstoel zit heerlijk

ergo20Vandaag een bijdrage over het belang van een goede werkplek. Je houding is essentieel voor niet alleen de korte maar ook de langere termijn. Op de korte termijn bemerk je een energieker personeelslid – geloof me. Zit iemand goed, dan heeft dat een direct effect op bijvoorbeeld het concentratievermogen en de mate van aandacht die er naar het werk kan gaan. Met een zadelstoel is dit optimaal in mijn optiek.

Een optimale werkhouding

ergo1Ook op de lange termijn is een goede houding van wezenlijk belang. Wil je bepaalde soorten rug- of andere gezondheidsklachten voorkomen, dan doe je er goed aan om je eens te oriënteren op het belang van een goede werkplek. In de detailhandel zitten we natuurlijk niet de hele dag achter een bureau maar lopen we vanzelf al veel rond in de winkel, om mensen te helpen. Maar ook achter de balie moet er goed gezeten worden en letten we hier niet op in de inrichting van de zaak, dan ondervinden wij daar uiteindelijk zelf de last van. Je personeel kan namelijk aftakelen als zij geen goede werkhouding hebben.

ergo19Zo zie je maar weer dat het zeer dubbel is – én dat het thema werkhouding hier ook dubbel opgevat kan worden. Die is namelijk letterlijk, qua zithouding, maar ook overdrachtelijk in het gedrag van je personeel. Bovendien zijn de effecten voor de lange termijn echt grandioos. In het kader hiervan zou ik de zadelstoel dan ook van harte willen aanbevelen. Deze komt er in verschillende varianten, bijvoorbeeld met en zonder rugsteun. Zelf hebben wij er eentje zónder maar ik kan me goed voorstellen dat wanneer je acht uur per dag achter een bureau werkt, je belang hebt bij een rugsteun. Voorts moet wel gezegd dat het zeer goed is zelf je balans te moeten vinden en houden zo zonder steun.