Hun blij, jij blij, alles voor je personeel

planning-software

Als bedrijf ben je afhankelijk van jouw personeel en een goede personeelsplanning software is daarom van belang. Om te zorgen dat iedereen de uren kan draaien die ze nodig hebben voor hun contract, het project, en hun nodige inkomen is het noodzakelijk dat de software die u hiervoor gebruikt van de hoogste kwaliteit is, past bij uw vorm van werkgeven, en dat het ook goed bereikbaar is. Hier zijn een aantal tips en tricks waar u op moet letten wanneer u op zoek gaat naar goed passende software voor de roostermaker van uw bedrijf.

Waar moet u op letten?

Bij de personeelsplanning zijn er een aantal dingen waar u goed op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat u een programma vindt dat past bij de schaal van uw bedrijf. Als u een klein aantal werknemers heeft die op dezelfde locatie werkzaam zijn is het niet van belang dat het programma een functie heeft die meerdere locaties trackt, dit kost u alleen maar meer geld. Let goed op dat de software bij de schaal van uw bedrijf past. Hierbij hoort niet alleen uw aantal locaties en werknemers, maar ook de mogelijke werktijden en de soorten contracten die u aan werknemers aanbiedt.

Bereikbaarheid is van belang

Een belangrijk aspect van de planning is dat u moet vaststellen hoe flexibel het moet zijn. Zo kan het zijn dat de werktijden door uw eigen personeel moet worden vastgelegd, of zelfs de samenstelling van de werkteams. Het is dan van belang dat niet enkel de werkgever, maar ook de werknemer de data in de software aan kan passen. Daarnaast moet u ook besluiten waar de werknemers bij de software kunnen. Het kan namelijk van belang zijn dat zij vanaf thuis ook de planning kunnen bewerken, maar misschien heeft u liever dat dit enkel kan vanaf de werkplek op kantoor. Daarnaast kunt u ook kiezen voor voorraadbeheer software om meer zicht te hebben op het voorraadbeheer van uw onderneming.