Rotterdam glasvezel zorgt voor snel en stabiel internet

Dat glasvezel de nodige voordelen heeft ten opzichte van internet via de kabel zal zo ondertussen bij iedereen bekend zijn. Dat er steeds meer mensen gebruik maken van het groeiende netwerk, merken zeker ook de specialisten van Rotterdam glasvezel. Zeker nu thuiswerken aan de orde van de dag is en een stabiele en snelle verbinding noodzaak is, kiezen meer en meer mensen voor internet via glasvezel.

Snelheid en stabiliteit zijn de grootste voordelen van het gebruik van het glasvezelnetwerk

De snelheid is een van de grootste voordelen, zo zullen ook de experts van Rotterdam glasvezel je vertellen. De snelheid is significant hoger dan welke andere aansluiting dan ook. En dat in de wetenschap dat een glasvezel niet dikker is dan een haar en bestaat uit verschillende soorten glas die aan elkaar gesmolten zijn. Je houdt het bijna niet voor mogelijk. Als je thuiswerkt wil je ook steeds stabiel internet. Ook dat kan Rotterdam glasvezel voor je realiseren. Kies je voor glasvezel, dan is je verbinding steeds stabiel. Weersomstandigheden hebben geen invloed op de snelheid en stabiliteit, zoals de aanwezigheid van elektriciteitskabels ook al geen impact heeft op het door Rotterdam glasvezel aangelegde netwerk. 

Kies jij ook voor de diensten van Rotterdam glasvezel?

Ben jij een televisiekijker, dan zul je het verschil ook moeten gaan merken. Kies je voor de diensten van Rotterdam glasvezel, dan zal je beeld in elk geval veel scherper en vooral ook meer gedetailleerd zijn en vooral ook meer helder. En daarmee zijn al een aantal voorname voordelen van het glasvezelnetwerk benoemd. Wie denkt dat gebruik maken van het glasvezelnetwerk meteen ook veel duurder is dan internet via de kabel, komt bedrogen uit. Rotterdam glasvezel kan je scherpe prijzen bieden voor dit netwerk, een netwerk dat zorgt dat de up- en downloadsnelheid hetzelfde is. Daarmee is overigens opnieuw een groot voordeel van het gebruikmaken van het netwerk van glasvezel genoemd. 

Data wordt nu verstuurd met behulp van laserlicht

Je kunt, zo laten de experts van Rotterdam glasvezel weten, de manier waarop glasvezel werkt wel wat vergelijken met de wijze waarop vroeger morsecodes verstuurd werden. Dat gebeurde destijds met behulp van een zaklamp. Door die lamp steeds aan- en uit te schakelen, ontstaat er vanzelf punten en strepen waarmee je dus een boodschap doorgaf. Bij glasvezel wordt data verstuurd met behulp van een laserlicht. Dat licht wordt met enorme snelheid aan- en uitgeschakeld. Hoe sneller dat gaat, hoe sneller ook de data verstuurd kan worden.

Telefonie & ICT waarop je kunt vertrouwen | Zeeuws Zakelijk.

Iedereen online? Dat is geen enkel probleem

Ondertussen maken meer en meer mensen gebruik van het glasvezelnetwerk en dus ook voor de diensten van Rotterdam glasvezel. Logisch nu meer en meer mensen hun werkzaamheden vanuit huis uitvoeren. Ook het feit dat iedereen bij je thuis online aan de slag gaat, heeft geen invloed op de snelheid van je internet en de stabiliteit van het netwerk overigens. Daarmee zijn de voordelen van gebruik maken van glasvezel nadrukkelijk benoemd en zou het vreemd zijn om daar geen gebruik van te maken