Winnend een project managen met deze tips

Winnen in projectmanagement, ik heb het geleerd door de cursus projectmanagement van Learnit. De essentie in deze training is dat je je kunt voorbereiden op hetgeen wat je niet ziet aankomen. Jij weet als geen ander hoe je moet reageren op bepaalde dingen. Denk aan aanpassingen binnen het budget of tijd van de klant. Hieronder tips om je project goed te managen zodat jij niet in de stress schiet wanneer er iets wordt aangepast.

logo

Tijdnood

Je moet er natuurlijk voor zorgen dat je binnen het budget blijft en dat er daarom ook niet teveel uren mogen worden gemaakt. Toch moet je het wel af hebben binnen de deadline, de medewerkers kosten natuurlijk ook geld. Zorg er dus voor dat je bepaalde tussenstappen stelt zo heb je goed zicht in het aantal uur en of je het project gaat halen binnen de tijd.

Verdeel taken

Verdeel taken binnen het team, zo zorg je ervoor dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft en deze ook durft uit te dragen naar de klant. Maar zorg ervoor dat iedereen elkaar durft te vragen te helpen, niet iedereen moet alleen maar zijn eigen ding doen, krachten horen zich te mengen zodat er iets sterkers uitkomt.

Communicatie naar de klanten

Ga goed in gesprek met de klant en bespreek het project en het einddoel, wat wilt de klant nu echt hebben en wanneer wilt hij contactmomenten. Wekelijks, maandelijks of vaker? Overleg dit! Zorg er ook voor dat klanten het proces van het project in kunnen zien zodat zij niet tot verrassingen komen.

Volgende project

Leer van dit project en probeer er een soort template van te maken. Zo kun je het volgende project een stuk sneller opstarten. Elke klant en project is uniek maar er zullen zeker zaken gelijk zijn.