Wat zijn telescopische rollenbanen

Ben je op zoek naar meer informatie over telescopische rollenbanen? Dan ben je nu op de juiste pagina terecht gekomen, in dit artikel ga ik namelijk dieper in op de telescopische rolbaan. Wat is het precies? Waarom zou je het bijvoorbeeld willen gebruiken? En welke soorten zijn er? Al deze vragen ga ik beantwoorden in dit artikel.

Wat is een telescopische rollenbaan

Eigenlijk verklapt de naam het al, het is heel simpel gezegd een baan waarop dingen kunnen rollen, zoals dozen, of bijvoorbeeld groente en fruit. Daarnaast is hij uittrekbaar, op die manier kun je hem bijvoorbeeld meenemen in de vrachtwagen, of in een kar. Zo hoef je niet zwaar te tillen, en berg je hem gemakkelijk weer op. Vaak beschikken ze over zwenkwielen, en kun je hem in hoogte verstellen. Zo kun je hem gemakkelijk verplaatsen, en rugklachten voorkomen. Er zijn twee soorten telescopische rollenbaan verkrijgbaar, namelijk dock, en no-dock. De dock rollenbaan kun je inzetten bij vrachtwagens die laden en lossen met een dock. De no-dock rollenbaan is geschikt voor het direct laden en lossen vanuit een vrachtwagen of kar.

Waarom telescopische rollenbanen gebruiken

Wanneer je een onderneming hebt die veel goederen binnen krijgt, is een telescopische rollenbaan onmisbaar. Je zou natuurlijk in de vrachtwagen of container kunnen klimmen, en zo de dozen en producten kunnen uitladen. Maar dit is natuurlijk veel meer werk, en je zal al snel het overzicht kwijt raken. Bovendien is het niet geheel goed voor je rug, wanneer je met zware goederen werkt. Door telescopische rollenbanen in te zetten, kun je heel gecontroleerd goederen beheren en verwerken. Koppel bijvoorbeeld meerdere rollenbanen aan elkaar, en laat medewerkers zo goederen sorteren. Ook kun je de rollerbanen de goederen laten vervoeren naar een bepaald gedeelte van je magazijn, zo hoeven medewerkers niet ver te lopen, met eventuele zware goederen. Maar ook voor de vervoerder van producten, is het gewoon erg handig om in de vrachtwagen mee te vervoeren. Op die manier hoeft de laadklep niet voor iedere klus naar beneden.

Een baan creëren

Zoals je al kon lezen kun je verschillende rollenbanen aan elkaar koppelen, om zo een gehele baan te creëren naar de gewenste locatie. Er zijn rechte telescopische rollenbanen verkrijgbaar, maar ook varianten waarmee je een bocht kunt maken. Daarnaast zijn ze in hoogte verstelbaar, stel de hoogte bijvoorbeeld af op de gemiddelde lengte van je medewerkers. Zo worden rugklachten voorkomen.