Pensioen opbouwen door middel van beleggingen

Wil je een beter pensioen opbouwen en daarom gaan kijken naar beleggingen? Dan moet je goed voorbereid aan de slag gaan. Je zult namelijk enige kennis moeten hebben om jouw geld op een goede manier te investeren. Daarnaast kun je uitsluitend geld investeren dat je voor langere tijd gaat missen en moeten er goede keuzes gemaakt worden. Je kunt daarom de hulp van een professional in gaan schakelen. Een van de bedrijven die al het werk uit handen kan nemen, is Synvest. Alleen hoe bouw je dan een pensioen op door middel van de beleggingen?

Pensioen opbouwen door het rendement 

Pensioen opbouwen door te beleggen kan een lucratieve manier zijn om extra spaargeld op te bouwen. In eerste instantie zette iedereen het geld voor langere tijd op een spaarrekening, omdat hier een hoge rente aan vast hing. De laatste jaren zijn de rentes echter sterk gedaald en bij veel banken zelfs negatief geworden. Hierdoor stappen mensen over naar andere vormen van sparen, waaronder dus ook beleggen. Een belegging kan een jaarlijks rendement op gaan leveren, welke bepaald wordt door de winsten die een bedrijf heeft gemaakt gedurende deze periode. Dit wordt aan jou uitgekeerd. 

Mede-eigenaar van een bedrijf worden 

Je hebt echter ook nog andere mogelijkheden voor beleggen. Een pensioen opbouwen kan bijvoorbeeld ook door aandelen te kopen. Hiervoor ga je kijken naar de bedrijven die het goed doen en waarbij er een winst in het verschiet ligt. Een aandeel maakt jou mede-eigenaar van een bedrijf, waardoor je ook gaat profiteren van het dividend. Het risico hiervan is dat je achteraan staat als het bedrijf failliet gaat. Eigenaren worden immers als laatste uitbetaald, zodra er geld overblijft dat niet naar schuldeisers gaat. Hiermee kun je jouw investering dus ook kwijt gaan raken op de lange termijn. 

Vastgoed voor een extra maandelijks bedrag 

Als je het pensioen opbouwen weer geheel anders aan wilt pakken kun je ook beleggen in vastgoed. Hierbij investeer je in grond en de bebouwing, welke je kunt verhuren of na het opknappen door kunt verkopen met een meerwaarde. Door het te verhuren creëer je een passief inkomen, waardoor je jouw pensioen verder kunt gaan opbouwen. Wanneer je de woning niet meer gaat verhuren, kun je deze ook weer doorverkopen. De extra winst die je hiermee kunt behalen door het goed aan te pakken kan ervoor zorgen dat jouw investering zich meer dan eens terugverdient. 

Meerdere mogelijkheden met jouw situatie 

Je hebt voldoende mogelijkheden voor pensioen opbouwen tot jouw beschikking. Je moet alleen goed gaan kijken waar jij het beste mee uit bent. Hiervoor kijk je naar jouw financiële situatie. Je moet het geld voor langere tijd kunnen missen, zonder dat het een risico met zich meebrengt dat je andere problemen gaat krijgen. Je kunt daarom ook een vermogensbeheerder in armen nemen, zodat het allemaal duidelijk wordt en jij alleen maar gaat profiteren van het bedrag dat je met de beleggingen op jouw rekening ziet verschijnen. Jouw pensioen wordt een stuk hoger.