Op vakantie met de camper? Zo beveilig je hem

camper professioneel beveiligen

Niets is lekkerder dan na een jaar hard ondernemen om op vakantie gaan. Tenminste, zorgeloos op vakantie gaan dan. Het gevoel dat je ‘toch nog iets vergeten bent’ achter je laten en in plaats daarvan het gevoel te hebben helemaal niets te moeten. Als je op (rond)reis met je camper gaat, komt dat zorgeloze gevoel al gauw.

Tegelijk brengt het hebben van een camper weer geheel eigen zorgen met zich mee. Over het veilig houden van je camper, bijvoorbeeld. Want helaas hebben criminelen het nog wel eens op deze mateloos populaire voertuigen voorzien. Je camper professioneel beveiligen kan gelukkig op diverse manieren. We lopen er enkele met je langs.

camper professioneel beveiligen

Gezond verstand

Over een aantal maatregelen voor het beveiligen van je camper hoef je eigenlijk niet na te denken. Zo zet je deze altijd goed op slot en zorg je ook dat alle ramen en luiken goed zijn afgesloten, eventueel met een extra slot. Ook waardevolle spullen bewaar je niet in het zicht en bij voorkeur in een kluis.

Waar je je camper neerzet maakt natuurlijk ook uit, wanneer je deze achterlaat. Als het kan kies je voor een camperplaats of andere zichtbare plek, waar steeds meerdere mensen zijn. Juist op plekken waar je niemand verwacht, is je camper gevoelig voor inbraak en diefstal. Vrees je toch voor diefstal van je camper? Plaats een gps-tracker, indien je camper deze niet standaard heeft. Zo vinden je autoriten je camper snel terug als deze gestolen wordt.

Versnellingsbakslot

Heb je deze nog niet? Laat ‘m dan inbouwen. Dit is een van de best denkbare diefstalpreventiemaatregelen. Een versnellingsbakslot zoals die door Busbeveiligers wordt aangeboden, maakt het bijna onmogelijk om je camper te stelen. Met dit type slot zet je namelijk de versnellingsbak op slot, wanneer je niet in de camper rijdt. Zelfs als criminelen je sleutel weten te stelen of het signaal daarvan imiteren, kunnen ze je camper nog steeds niet stelen.

Is het fysiek niet mogelijk om een versnellingsbakslot in te bouwen in jouw camper? Dan is een stuuras-slot een vrijwel gelijkwaardig alternatief. Ook verzekeraars zien graag dat je dit soort voorzorgsmaatregelen treft. Bij sommige is dat zelfs een voorwaarde bij de verzekering van je camper.

Raamfix

Wordt er ingebroken in je camper? Dan is de kans groot dat de inbrekers via een raam binnenkomen. Dit is namelijk een relatief kwetsbaar onderdeel van elke camper. Met raamfix verhelp je dat eenvoudig. Hiermee voorkom je dat de bestaande vergrendeling van een raam geforceerd wordt. Dat voorkomt natuurlijk niet in alle gevallen dat er via het raam wordt ingebroken, maar verkleint de kans wel aanzienlijk.

Overigens verwijder je raamfix wel eenvoudig van binnenuit. Mocht je zelf een keer je camper snel moeten verlaten, vormt deze raambeveiliging daarvoor geen obstakel. Overnacht je met je camper toch vaak op afgelegen plekken? Dan is een bewegingsmelder ook een effectief middel tegen ongenode gasten.