Zo kun je jouw werkplek verbeteren

Veel mensen werken fulltime op kantoor. Dit betekent dat je hele dagen achter je bureaustoel zit te werken. Dit zorgt ervoor dat veel mensen regelmatig rugklachten en andere lichaamsklachten krijgen. Dit komt doordat je niet goed op je bureaustoel zit of dat de bureaustoel niet goed is afgestemd voor jouw lichaam. Het is namelijk enorm belangrijk om een goede houding te hebben en op een goede bureaustoel te werken om rugklachten en andere fysieke klachten te voorkomen. In dit artikel vertel ik hoe je jouw werkplek kan verbeteren.

Beweging

Mensen die op kantoor werken ontkomen er niet aan om uren achter elkaar aan een bureau te werken, maar je kunt er wel voor zorgen dat je nog voldoende beweegt. Probeer in je pauzes naar buiten te gaan om een stukje te lopen of te fietsen. Dit zijn kleine dingetjes die een groot impact kunnen hebben voor je lichaam. Iets dat je tegenwoordig ook steeds meer ziet zijn een zit-sta werkplek. Dit zijn bureaus die je op verschillende hoogtes kan instellen.

Goede bureaustoel

Het aller belangrijkste om jouw werkplek te verbeteren is dat je ergonomische stoelen aanschaft. Het grootste voordeel van een ergonomische stoel is dat je deze helemaal kunt aanpassen aan jouw lichaam. Zodat je minder snel last krijgt van fysieke klachten, daarnaast zal het ook een positieve invloed hebben op je werkprestaties.

Het is belangrijk om zoveel mogelijk te bewegen tijdens je werk. Probeer in de pauzes een rondje te lopen of te fietsen. Je kan ook een spelletje spelen met collega’s zoals tafeltennis om in beweging te blijven. Je kan het zo gek niet bedenken, maar het is gewoon enorm belangrijk om voldoende in beweging te blijven. Dit is bevorderlijk voor je werkprestaties, maar ook voor je gezondheid.