Normaal ben ik niet zo van het schrijven van een blog, maar ik wil graag jongeren inspireren met mijn verhaal. Als kind woonde ik in een slechte wijk en we hadden het thuis niet heel breed met vier broers en zussen. Ik was dan ook erg jong toen ik in aanraking kwam met foute jongeren. Dit begon heel onschuldig, maar hoe ouder ik werd hoe dieper ik in het criminele wereldje terecht kwam. Hierdoor was ik constant omringt door drugs en veel geld. Op een begeef moment kwam er ook nog eens bij dat ik een gokverslaving had en ik bij veel mensen schulden had. Ik dacht dat ik hier allemaal mee weg zou komen, maar dit was niet het geval. Uiteindelijk moest ik een half jaar de gevangenis in en ik kan je vertellen dat dit geen pretje is.

Het roer om

Dit was ook het moment dat ik besloot om het helemaal anders te doen en mijn leven te beteren. Nadat ik vrij kwam ben ik begonnen om als lasser aan de slag te gaan. In Amsterdam ben ik toen begonnen met de opleiding allround lasser. Het gaf zo’n voldoening om iets te vinden waar ik echt goed in was en mijn talenten te ontwikkelen. Nu heb ik net mijn opleiding afgerond en kan ik echt aan de slag om mijn leven te beginnen. Het werk wat ik nu doe vind ik ontzettend leuk en ik wordt erg blij van het creëren van dingen. Deze week was ik jarig en heb ik aan iedereen geld gevraagd zodat ik mijn eigen lasgereedschap en kleding kon kopen. Ik wacht alleen nog op mijn werkschoenen en dan is alles compleet. Hierdoor kan ik ook thuis in mijn eigen tijd lassen om mijn techniek te verbeteren en zelf dingen te maken.

lass