Wat zijn de voordelen van IT uitbesteden?

Het uitbesteden van IT wordt vrij vaak gebruikt door organisaties als een benadering van strategisch management. De enorme hoeveelheid concurrentie waarmee je organisatie tegenwoordig mee wordt geconfronteerd, maakt dat IT uitbesteding een echt aantrekkelijk managementinstrument wordt, om kosten te besparen in niet kernactiviteiten van de IT-afdelingen.

Beheer van cloud service
Cloud service biedt je de mogelijkheid productief gebruikte computerbronnen effectief te gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld door het jaar heen beslissende werkbelasting maar in december en januari nemen de benodigde middelen toe tot vijf keer de normale werklast. In dit opzicht biedt cloud service jou bedrijf de mogelijkheid om tijdens die twee maanden overtollige behoeften te overwinnen, zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt voor het hosten van een aangepaste infrastructuur voor de rest van het jaar. Computers met cloud service kunnen door jou worden opgenomen in hun beschikbare infrastructuur, waardoor je investeringsuitgave tot een minimum kan worden beperkt. Bijgevolg helpen bedrijven die cloud services beheren, je bestaande structuren te herdefiniëren in de fase waarin cloud wordt geïmplementeerd.

Implementeer snel nieuwe technologie
Een uitbestede IT-serviceorganisatie van hoge kwaliteit heeft de middelen om meteen nieuwe projecten te starten. Als je hetzelfde project in eigen huis wilt afhandelen, kan het weken of maanden duren om de juiste mensen aan te nemen, te trainen en de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben. Kwaliteitsvolle IT-bedrijven hebben jarenlange ervaring, hierdoor bespaar je tijd en geld.

Compliance en beveiliging
Een gekwalificeerd IT-bedrijf zorgt ervoor dat je firewall up-to-date is, controleert je werkstations en servers, implementeert PCI-beveiligingsstandaarden en werkt aan het handhaven van de normen hiervan. Als bedrijf heb je de mogelijkheid om te gedijen door het nemen van vele vormen van betalingen zoals creditcards en debet kaarten, cadeaubonnen-cheques en overschrijvingen, maar met deze vormen van transacties komt de behoefte aan diligence. Door een gekwalificeerd bedrijf voor beheerde services uit te besteden kan je er zeker van zijn dat je bedrijf de risico’s van het onderhouden van klantgegevens, creditcardnummers, gevoelige concurrentiegegevens en meer minimaliseert.

Behoud van concurrentievoordeel
Als je ervoor kiest om elk aspect van de bedrijfsvoering intern uit te voeren, moeten de kosten die aan deze activiteiten zijn verbonden, aan je klanten worden doorberekend. ICT uitbesteden aan een bedrijf dat is gespecialiseerd in bedrijfsnetwerken en ondersteuning, verlicht een deel van deze kosten, waardoor je een concurrentievoordeel krijgt in de prijsstelling voor goederen en services.

Centralisatie
Met een beheert netwerk kan je profiteren van de mogelijkheid om al jou applicaties en servers binnen beheerde datacenters te centraliseren, dit leidt tot verbeterde prestaties van het personeel, ongeacht de locatie. Toegang tot gecentraliseerde datacenters binnen het netwerk kan ook toegang bieden tot virtuele services, evenals opslag- en back-upinfrastructuur.