Wat is de Refresher Basic Training?

Wie aan boord van een schip aan het werk is, kan te maken krijgen met calamiteiten zoals een brand op het dek of dat iemand een zware verwonding heeft opgelopen. Het is daarom belangrijk dat iedereen op een schip een cursus heeft gevolgd op het gebied van wat je dan moet doen om het noodgeval te verhelpen. Deze cursus moet om de zoveel jaar herhaald worden, zodat je kennis en vaardigheden op dit gebied op peil blijven. Door de Refresher Basic Training bij de G4S Training & Safety locatie in Heerenveen te volgen, kan je ervoor zorgen dat jouw vaardigheden op dit gebied niet verwateren op een moment dat het nodig is.

Voor wie is de Refresher Basic Training?

De Refresher Basic Training is bedoeld voor alle scheepsbemanning, of je nu vast, incidenteel of als opstapper op de boot staat. In het geval van een noodsituatie gaat het erom dat deze zo snel mogelijk uit de weg wordt geruimd, waardoor de eerste de beste schipper kan ingrijpen en niet op iemand anders hoeft te wachten. Dit zorgt ervoor dat de situatie niet erger wordt dan deze al is en dat het gevaar zo snel mogelijk geweken kan worden. Voor je eigen veiligheid en dat van alle scheepslieden op de boot waar je op zit is het volgen van een Refresher Basic Training een zeer belangrijk besluit.

Wat moet je hebben om de Refresher Basic Training te mogen volgen?

De Refresher Basic Training is een herhalingscursus, dus moet je al enige ervaring hebben met de stof in het programma en hier een certificaat voor behaald hebben. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldige medische keuring, ook wel bekend onder de naam van Seafarer Medical Certificate. Dit document hoor je van tevoren aan te kunnen leveren bij G4S alvorens je mee kan doen met de cursus.