Het maakt niet uit je een startende ondernemer bent of dat je al jaren je bedrijf hebt. Een boekhouder is nodig in iedere onderneming en kan het beste omschreven worden als een onschatbare troef. Maar wat doet een boekhouder nou eigenlijk en waarom zal je deze in moeten schakelen? Onderstaand gaan we jou vertellen wat de rol van een boekhouder is en waarom het van cruciaal belang is om deze in te schakelen. Overigens is de vraag: wat doet een boekhouder, niet de enige vraag die we gaan beantwoorden. We gaan je namelijk ook precies vertellen hoe je een goede boekhouder kunt vinden, want ook dat kan een lastige opgave zijn als je niet goed weet hoe je moet zoeken.

Wat doet een boekhouder? Hij geeft het beste financiële advies!

Wat doet een boekhouder? Deze geeft natuurlijk het beste financiële advies. Soms kan je met je onderneming voor lastige keuzes komen te staan, maar wanneer je deze specialist in de arm slaat, weet je zeker dat je de beste keuzes zult maken. Een goede boekhouder heeft alles namelijk al een keer meegemaakt en weet precies wat je in verschillende situaties moet doen. Moet je bijvoorbeeld meer mensen aannemen of niet of sta je voor een overname van een andere onderneming? In veel situaties kan de boekhouder je verder helpen en dat is in onze ogen dan ook meer dan de moeite waard.

Wat doet een boekhouder nog meer?

Wat doet een boekhouder nog meer? Laten we beginnen met de BTW-aangifte. Wat voor bedrijf je ook hebt, ieder kwartaal zal je netjes de BTW af moeten staan aan de Belastingdienst. Op de facturen die je maakt zet je namelijk 21% BTW en deze zal je opzij moeten zetten. Vier keer per jaar maak je dit over. Echter komt hier nog veel meer bij kijken. Je hebt namelijk ook dingen gekocht voor je zaak en andere facturen betaald. In deze gevallen krijg je 21% terug. Om te bepalen of je geld moet betalen of juist geld terug krijgt van de Belastingdienst, zal er een berekening gemaakt moeten worden. De boekhouder zal deze berekening maken en vervolgens indienden bij de Belastingdienst

De inkomstenbelasting

Wanneer we ons afvragen: wat doet een boekhouder nog meer? Dan kunnen we ook stellen dat deze jou helpt bij het doen van de inkomstenbelasting. Heb jij een VOF of een eenmanszaak? Dan keer je jezelf elke maand winst uit en dit bedrag is natuurlijk bruto. De belasting die je hierover moet betalen zal je een keer per jaar af moeten dragen aan de Belastingdienst. Dit is een zeer complexe berekening die de boekhouder voor jou kan maken. Ook zal de boekhouder deze indienen bij de Belastingdienst en vervolgens weet jij precies wat je moet betalen. Het enige dat jij vervolgens nog maar hoeft te doen is het bedrag daadwerkelijk overmaken naar de Belastingdienst.

Ben jij nog op zoek naar een goede aanbieder? Raadpleeg dan het internet en kom er al snel achter welke partijen bij jou in de regio de beste prijs-kwaliteitverhouding hanteren.