Waarom een verstelbaar bureau kopen op kantoor?

Heb jij een kantoor of ben jij verantwoordelijk voor de inrichting van het kantoor? Dan is het zeker goed dat je bij dit artikel bent uitgekomen. In dit artikel zullen we namelijk stilstaan bij het aanschaffen van een verstelbaar bureau. We zullen hier voornamelijk stil staan bij de voordelen en waarom het een must is voor ieder kantoor waar meerdere mensen werken. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste beslissing zult nemen bij het inrichten van een kantoor. Mocht je toch nog met vragen zitten, dan is het altijd aan te raden om contact op te nemen met een specialist op het gebied van bureaus.

Meerdere mensen, kies een verstelbaar bureau

Als je op kantoor werkt zullen er meerdere mensen aan het werk zijn. Waar je vroeger nog traditioneel een vaste werkplek had is het tegenwoordig zo dat een werkplek voor iedereen is. Iedereen heeft echter een andere lengte waardoor het lastig is om een passend bureau te vinden. Gelukkig is hier een oplossing voor namelijk de zogeheten verstelbaar bureau. Met een verstelbaar bureau kun je namelijk op het moment zelf het bureau aanpassen naar jouw lengte. Hierdoor heeft iedere werknemer een goede werkhouding waardoor de gezondheid en de productiviteit van de werknemer wordt bevorderd.

Verplicht een goede werkhouding

Als we kijken naar de ARBO-richtlijnen is het verplicht dat elke werkplek moet voldoen aan een aantal eisen waaronder een goede werkplek voor iedereen. Als je zelf 2 meter lang bent en een bureau staat afgesteld voor een persoon van 1,60 kun je jezelf voorstellen dat dit niet volgens de regels is. Door het aanschaffen van een verstelbaar bureau kun je dit probleem voorkomen. Je kunt namelijk à la minute direct de hoogte verstellen waardoor het bureau goed bij jouw lengte aansluit. Je wilt natuurlijk als kantoor voldoen aan de richtlijnen die worden gesteld bij het instellen van een bureau. Daarnaast wil je er ook voor zorgen dat je medewerkers geen gezondheidsproblemen en/of rugklachten krijgen waardoor ze niet meer in staat zijn om te kunnen werken.

Elektrisch of met de hand verstelbaar

Als je bent overtuigd van de vele voordelen die gepaard gaan bij een verstelbaar bureau is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een elektrische bediening of een hand bediening. Met een elektrische bediening kun je middels twee knoppen op het bureau de hoogte verstellen. Het is hierbij wel goed om te vermelden dat de kosten voor een elektrisch verstelbaar bureau een stuk hoger ligt dan een bureau dat met de hand te verstellen is.

Vergelijk meerdere aanbieders

Als je bent overtuigd van een bureau dat te verstellen is, is het altijd goed om te kijken naar de mogelijkheden om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Als je namelijk een bureau wilt aanschaffen zul je merken dat de prijs enorm kan variëren tussen de aanbieders. Probeer daarom altijd eerst inzichtelijk te krijgen welk type bureau je wilt om vervolgens aanbieders met elkaar te doen vergelijken.