uitzendbureau 65+ amsterdam

Veel bedrijven richten zich vooral op jonge werknemers. Maar wat als we je zouden vertellen dat het aannemen van 65-plussers ook voordelen heeft? Volgens dit uitzendbureau 65+ in Amsterdam, kan het aannemen van oudere werknemers gunstig zijn voor zowel het bedrijf als de samenleving als geheel. In deze blogpost zullen we de voordelen van het aannemen van 65-plussers bespreken.

Ervaring en Kennis

Oudere werknemers hebben vaak jarenlange ervaring en kennis in hun vakgebied. Ze hebben een schat aan kennis die jongere werknemers niet hebben. Door 65-plussers in dienst te nemen, kun je profiteren van deze kennis, waardoor je bedrijf beter kan presteren en groeien. Daarnaast kunnen oudere werknemers de jongere generatie mentorship bieden en hen helpen hun vaardigheden te verbeteren.

Betere arbeidsethos

Oudere werknemers staan bekend om hun uitstekende arbeidsethos. Ze zijn grijs geworden in de industrie en weten wat het inhoudt om hard te werken. Waar jongere werknemers soms nog de tijd moeten nemen om hun productiviteit op te bouwen, zijn 65-plussers vanaf dag één gewend om hard te werken en het geven van hun best.

Gezonde werkcultuur

Een diverse werkomgeving kan de moraal van het team verbeteren. Het aannemen van oudere werknemers bevordert een diversiteit van leeftijden binnen het bedrijf en kan positief bijdragen aan de werkcultuur. Bovendien kan het werken met oudere werknemers een positief imago geven aan het bedrijf.

Vermindering van ziekteverzuim kosten

Actief65+ meldt ook dat oudere werknemers minder vaak ziek zijn en minder verzuimen dan jongere werknemers. Het aannemen van oudere werknemers kan dus leiden tot vermindering van ziekteverzuimkosten voor het bedrijf.

Maatschappelijk voordeel

Oudere werknemers een kans bieden om door te werken, biedt niet alleen economische voordelen, maar ook maatschappelijke voordelen. Langer doorwerken dan de pensioenleeftijd kan leiden tot meer zelfrespect, vervulling en verbeterde kwaliteit van leven. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan een algemeen positief onderdeel van de samenleving.

65+ aannemen