Eén van de SEO marketing trends is de mobielvriendelijkheid van je website. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en is hier dagelijks mee bezig. Ook online shoppen doen we steeds vaker via de smartphone. Om de bezoeker beter te kunnen helpen is het belangrijk een mobielvriendelijke website aan te bieden. Je kunt testen of je website mobielvriendelijk is. Google is een tijdje geleden overgestapt op Mobile First Indexing. Dat wil zeggen dat de mobiele weergave van de website als standaard wordt genomen bij het beoordelen en indexeren van de website. Is je website niet mobielvriendelijk, dan is de kans groot dat je niet zo goed zal scoren in de zoekresultaten van Google. De mobiele weergave van je website of webshop is dus van levensbelang voor je SEO.

Hoe belangrijk is SEO

Met SEO ontdek je belangrijke nieuwe kansen. Naarmate je beter gevonden wordt, zul je in tools als search console zien dat mensen je content ook vinden op zoekopdrachten waar je zelf nog helemaal niet aan gedacht had. Ook kun je hier in jouw strategie voor zoekmachine optimalisatie hier weer op verder bouwen. Informeer ook eens bij Digitalnewsgroup naar de SEO marketing bureau trends.

Waarom een SEO inzetten

Met het inzetten van SEO kun je bezoekers naar je website toe trekken die je graag ook tot klant wilt maken. Zichtbaar zijn is het belangrijkste. Echt relevant zijn voor dat waar de bezoeker naar op zoek is. Maar ook die relevantie bepaalt hoe jouw website en reputatie gerangschikt wordt. Als SEO marketeer weet je alles van SEO. Jij snapt hoe zoekmachines werken en hoe je daar met de juiste aanpassingen op in kunt spelen. Met de hulp en advies van een marketeer komen websites bovenaan de zoekresultaten in diverse zoekmachines, waarvan Google uiteraard de grootste is. Als SEO marketeer is jouw doel dan ook o.a. het verhogen van het organische bezoekersverkeer en het aantal conversies. Online vindt je veel informatie over SEO marketeer trends.