Legborgstellingen – aandachtspunten en prijsschatting

Wat is een legbordstelling?

Een legbordstelling kan gebruikt worden om spullen in op te bergen. Het is vergelijkbaar met een schap in de winkel of met de doorsnee stellingen die in magazijnen gebruikt worden. Legbordstellingen behoren tot één van de meest gangbare opslagsystemen. De redenen hiervoor zijn onder andere omdat een legbordstelling gemakkelijk in gebruik is en een lange levensduur heeft. De levensduur van een legbordstelling is over het algemeen afhankelijk van het materiaal waaruit de stelling vervaardigd is.

Waar moet je op letten bij het inkopen van een legbordstelling?

Ten eerste is het verstandig om vast te stellen wat voor soort spullen opgeborgen gaan worden op de legbordstelling. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van deze spullen kan een keuze van het materiaal waaruit de legbordstelling moet bestaan gemaakt worden. Legbordstellingen worden over het algemeen gemaakt van metaal of hout.

Ten tweede doet men er goed aan om vast te stellen hoe hoog de legbordstelling uiteindelijk gaat worden. Sommige exemplaren bieden de mogelijkheid om een ladder aan de stelling vast te maken die het mogelijk maakt om gemakkelijk spullen van het hoogste niveau van de legbordstelling te pakken.

Wat zijn de verwachte kosten van een legbordstelling?

Legbordstellingen kunnen nieuw aangeschaft worden bij verschillende leveranciers, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een gebruikte legbordstelling. Een nieuwe metalen legbordstelling met 5 niveau’s en een afmeting van 5000x2000x400mm (LengtexHoogtexDiepte) kost tussen de €180 en €300. Een houten variant met vergelijkbare specificaties kost vaak de helft. Er zijn ook legbordstellingen met kleine formaten verkrijgbaar, deze zijn vaak onder de €100 voor zowel de metalen als de houten variant. De prijzen van de gebruikte legbordstellingen verschillen nogal en zijn deels afhankelijk van de leeftijd en de staat van de stelling.

legbordstelling