Kies jij voor een elektrische boxspring?

Op het gebied van bedden valt er genoeg te kiezen, zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische boxspring. Uiteraard heb je ook nog heel veel andere mogelijkheden, zoals een standaard tweepersoons- of eenpersoonsbed. Of wat dacht je van een slaapbank? En ook gewone boxsprings horen natuurlijk tot de mogelijkheden. Waarom zou je kiezen voor een elektrische boxspring, wat is hier het voordeel van ten opzichte van andere soorten bedden? Daarover vertellen we je zo meer! Wat we hier alvast mee willen geven, is dat als je op zoek bent naar een dergelijk bed, je het beste naar boschbedding kunt gaan. Zij bieden namelijk ontzettend veel keus en dat tegen een scherpe prijs!

Wat is een elektrische boxspring?

Bij een standaard bed heb je eigenlijk altijd een frame waar het matras binnenvalt. Bij een gewone en elektrische boxspring is dit anders. Dit bestaat namelijk eigenlijk uit een bodem waarop je een matras en een topmatras plaatst. Je hebt aan de zijkanten dus geen harde randen van het frame. Ook heeft dit type bed geen hoofdbord of voetenbord, deze bestel je er los bij. Op die manier kun je het dus eigenlijk helemaal naar eigen wens samenstellen! Wat is nu het verschil tussen een gewone en een elektrische boxspring? Bij de gewone variant kan er niets versteld worden, terwijl je bij de elektrische variant het hoofeinde en voeteneinde in hoogte kunt verstellen. Je hoeft dit bovendien niet handmatig te doen, zoals vroeger nog wel eens het geval was bij in hoogte verstelbare bedden. Je drukt gewoon op een knop en het systeem doet automatisch zijn werk. Zo kun je eenvoudig de hoogte zelf instellen terwijl je in bed ligt! De vraag is dan natuurlijk nog: waarom zou je een elektrische boxspring kopen, wat is het voordeel van het in hoogte kunnen verstellen?

Betere houding

Mensen die ’s avonds naar bed gaan, in één keer in slaap vallen en ’s ochtends ook meteen weer opstaan, die zullen geen behoefte hebben aan een elektrische boxspring. Maar dit bedtype is wel heel geschikt voor mensen die:

  • in bed graag nog een boek of krant lezen
  • graag een ontbijtje op bed nemen
  • televisie willen kijken in de slaapkamer
  • niet goed kunnen slapen als ze helemaal plat liggen

Doordat je het hoofdeinde omhoog kunt zetten, kun je gemakkelijker in je bed zitten. Dat maakt het eenvoudiger om te lezen, te eten of televisie te kijken. Natuurlijk kun je ook een paar kussens neerzetten als steun in de rug, maar een elektrische boxspring zorgt voor een betere houding en zo voorkom je rugklachten. Voor mensen die meer willen doen in de slaapkamer dan alleen maar slapen, kan dit dus echt een uitkomst zijn! Daarnaast zijn er ook mensen die niet goed in slaap kunnen komen als ze helemaal plat liggen. Zij hebben liever hun hoofd wat hoger liggen of zij willen graag hun voeten wat hoger hebben liggen dan de rest van hun lichaam. Sommige boxsprings hebben veel verschillende standen en bieden jou dus nog meer mogelijkheden. Wil jij een elektrische boxspring kopen, kijk dan eens naar het ruime en voordelige assortiment van boschbedding – daar zul je zeker kunnen slagen!

Lees meer…