Inspecteer je terrein door middel van drones

Drones zijn de laatste jaren een echte gadget geworden die iedereen wilt hebben. Bijna iedereen kan nu wel gebruik maken van de kleine op afstand bestuurbare vliegapparaatjes, maar er is meer mee te doen dan alleen wat spelen. Kan je drones bijvoorbeeld ook gebruiken voor de beveiliging van je bedrijventerrein? Het antwoord hierop is ja. Tegenwoordig kan je ervaren dronepiloten inschakelen om door middel van drones inspecties uit te voeren op je terrein. Denk hierbij aan het controleren van grote hoogtes als hoogspanningslijnen en windmolens, moeilijk te bereiken plaatsen die diep verscholen zitten en terreinen die ver weg – misschien wel in het buitenland – gevestigd zijn. Via G4S kan je met drones inspecties laten uitvoeren die niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook direct resultaat kunnen afleveren. Veiligheid naar een hoger niveau.

Waarvoor kan een drone inspecties uitvoeren?

Drones zijn klein, kunnen hoog en snel vliegen en zijn wendbaar. Hierdoor kunnen drones gebruikt worden om inspecties te doen op plaatsen waar je op de grond minder snel bij kan komen. De dronepiloten voeren controles uit op deze plaatsen en kunnen direct waarschuwen als er bijvoorbeeld brand- of gasgevaren opspelen op een van je locaties. De drones kunnen door live streaming direct melden wanneer er iets aan de hand is en doordat de HDMI-verbinding van de drone en een 4G-verbinding genoeg zijn, kunnen deze meldingen van over de hele wereld verzonden worden, op een beveiligde manier. Verder kunnen de beelden die de drone maakt gebruikt worden voor bewaking en onderzoek.

Veiligheid voorop

Bij G4S staat alles in het teken van veiligheid. Dit is niet anders bij de drone inspectie. G4S werkt alleen met dronepiloten die naast het werk op afstand ook ervaren zijn in de luchtvaart. De drones zelf en de toepassingen ervan zijn ontworpen op basis van de veiligheidsnormen in de officiële luchtvaart, waardoor er geen gevaarlijke situaties met bijvoorbeeld het luchtverkeer ontstaan. De piloten weten wat deze veiligheidsprocedures zijn, waardoor er geen problemen zijn op dit gebied. Het gebruik van drones voor inspecties is helemaal van deze tijd, maar laat het wel gedaan worden door de professionals waar G4S goede banden mee heeft.