Geld verdienen met dropshipping: hoe werkt het?

Wil jij graag meer weten over geld verdienen met dropshipping? We zijn allemaal op zoek naar slimme manieren om geld te verdienen. Ondanks dat we houden van de baan die we hebben, een passie hebben voor een bepaalde sector en niet vies zijn van hard werken, maakt het verdienen van extra geld via dropshipping jouw leven direct een stuk zorgelozer en makkelijker. Hoe dropshipping precies werkt en hoe jij hiermee kan beginnen, leggen we allemaal uit in dit artikel.

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een verdienmodel waar jij producten verkoopt zonder dat je deze fysiek op voorraad hoeft te hebben. Met dropshipping sluit je namelijk een deal met een leverancier of producent waarin je afspreekt dat zij verantwoordelijk zijn om de items te produceren, in te pakken en te versturen naar jouw kopers. Jij bent dus eigenlijk een tussenpersoon die een koper verbindt met een leverancier. Op de factuur en het pakketje is echter geen informatie te vinden over de leverancier, waardoor het er professioneel uitziet en lijkt alsof je zelf het pakketje hebt verstuurd.

De voordelen van dropshipping

Er zijn verschillende redenen waarom dropshipping zo’n interessant verdienmodel is. Allereerst zorgt het ervoor dat jij geen voorraad op locatie hoeft te hebben. Je hoeft dus niet te investeren in een grote voorraad die in het ergste geval niet verkocht wordt. Dit betekent ook dat er een laag risico aan vast zit. Het ergste wat er kan gebeuren is dat je inderdaad minder verkoopt dan je vooraf had gehoopt. Een ander voordeel is dat je er geen naamsbekendheid of ervaring voor hoeft te hebben. Uiteraard is kennis in marketing altijd mooi meegenomen, aangezien je via google ads en andere online advertentie mogelijkheden verkeer naar jouw webshop kan werven. Maar ook zonder deze achtergrond kom je erachter hoe je succesvolle advertenties online zet. Het laatste voordeel is dat jij zelf geen extra werk hebt. Jij bent namelijk niet verantwoordelijk voor het inpakken en versturen van de items.

Let op het volgende punt

Ondanks dat het beginnen van dropshipping soms te makkelijk voor woorden lijkt, zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten. Wanneer jij via een webshop jouw items verkoopt via dropshipping, krijg je nog steeds te maken met retour- en betalingsbeleid. Er wordt altijd verplicht dat een webshop een retourbeleid van 14 dagen moet hebben. De kans is echter groot dat jouw leveranciers niet willen werken met retourneringen. Dit betekent dat je retourartikelen naar jezelf moet laten sturen. Ook moet je er rekening mee houden dat in het geval van retour, jij het aankoopbedrag en het bedrag voor de verzending moet terugbetalen aan de koper. Zorg daarnaast dat je in handen bent van een bedrijfsnummer, ook wel KvK nummer genoemd.