We zien dat Excel XBRL steeds vaker toegepast word in het bedrijfsleven. Dit komt doordat veel ondernemingen nog gebruik maken van Excel voor het maken van rapporten maar ze moeten het steeds vaker in XBRL inleveren. Er zit voor hun vaak dan ook niks anders op dan gebruik maken van Excel XBRL.

Excel XBRL software

Excel XBRL is een software dat word gebruikt voor het converteren van Excel bestanden naar XBRL. Zo kunnen bedrijven dat hun rapporten in Excel maken het toch in XBRL inleveren.

Hoe werkt het?

De eerste stap is het installeren van de Excel XBRL software daarna is het gebruik ervan vrij simpel. De Excel bestand dat een XBRL bestand moet worden word geselecteerd en daarvan word een XBRL bestand gemaakt. De nieuwe XBRL bestand kan dan meteen opgeslagen worden.

Waarom XBRL?

Het inleveren van rapporten over het internet bespaart veel tijd en geld. Dit wordt mogelijk gemaakt door XBRL. Het is mogelijk om rapporten snel en veilig aan te leveren. Excel XBRL software is dan ook bedoeld als een tijdelijke oplossing. In de toekomst moeten bedrijven gebruik gaan maken van XBRL software voor het maken van de rapporten en die kunnen ze dan ook meteen in XBRL aanleveren.