Doel van een rechtsbijstandverzekering vergelijken

beedigd-vertaler-94x94Sites waarop je rechtsbijstandsverzekeringen kunt vergelijken zijn zo talrijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat voorbeelden: Independent vergelijkt de verschillende rechtsbijstandverzekeringen naar aanleiding van een aantal persoonlijke vragen. 123geldzaken biedt een top vijf en rechtbijstandverzekering.net laat zelfs alle mogelijkheden zien.

Tal van aanbiedingenSchermafbeelding-2015-04-14-om-11.37.31-100x100

Zo wordt het niet makkelijker om de verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar te vergelijken. Het doel van de vergelijking was een rechtsbijstandsverzekering vinden die meer dekt dan mijn huidige verzekering en ook nog goedkoper is. Zo ben ik er achter gekomen dat de premies niet veel van elkaar verschillen, tussen de 5 en 10 euro per maand, en dat de verzekeringen ook nog veel met elkaar overlappen. Het ziet er ook naar uit dat de verzekeraars vaak gebruik maken van dezelfde juridische bureaus, vooral de grote, je kent ze wel DAS of SAR.

KeuzemogelijkhedenSchermafbeelding-2015-05-29-om-13.43.47-94x94

Je kunt beter een rechtsbijstandverzekering vergelijken op keuzemogelijkheden. Kan je bijvoorbeeld zelf de jurist kiezen die je wil? Krijg je altijd een live gesprek met degene die je belangen behartigt? Zo selecteer al aardig wat uit. Ook kan je kijken naar termijnen waarbinnen je zaak in behandeling wordt genomen, dan zijn kleine bureautjes vaak sneller. Ja, die persoonlijke aanpak, dat is toch wat ik zoek. Een echt mens met begrip voor mijn situatie, misschien ook een scherp luisterend oor dat hoort wat ik over het hoofd zie. Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken is misschien minder nuttig dan de mensen vergelijken die je belangen gaan behartigen. Ik bel ze gewoon op. Voel ik een klik dan neem ik die.