De nadelen van Social Media uitbesteden

Er zijn natuurlijk ontzettend veel voordelen aan het uitbesteden van je sociale media kanalen. Toch zijn er naast voordelen ook altijd nadelen. Het is namelijk een feit dat gespecialiseerde bureaus niet dezelfde informatie over jouw bedrijf hebben dan normale medewerkers. Deze bureaus hebben dus een informatieachterstand. Dit is een groot nadeel omdat hierdoor de posts die geplaatst worden waarschijnlijk niet veel diepgaande informatie bevatten over jouw bedrijf en jullie doel. Daarnaast is de communicatie ook een nadeel. Interne communicatie verloopt namelijk veel makkelijker dan de communicatie tussen twee bedrijven. Je hebt daardoor ook minder controle over jouw eigen content omdat het simpelweg van buitenaf geregeld wordt.

De kosten die Social Media uitbesteden met zich meebrengt

Daarnaast is het belangrijk om ook de kosten te noemen. Social Media uitbesteden is namelijk niet een goedkope optie. Je zult als bedrijf dus echt wel wat neer moeten leggen. Het is namelijk ook logisch dat het creëren van content voor sociale media intern veel goedkoper is dan wanneer je als bedrijf een apart bedrijf hiervoor aanspreekt. Hoewel het dus gemakkelijker is, is het soms ook handig om andere opties op te houden. Denk er bijvoorbeeld aan om iemand in te huren als medewerker die het werk van het bedrijf dat Social Media uitbesteden doet, overneemt.

Denk goed na over de duurzaamheid

Je moet goed nadenken over de keuze tussen een social media marketing bedrijf of een eigen medewerker inhuren. Het is namelijk belangrijk om te weten dat het duurzamer is om een medewerker in te huren. Je zal namelijk merken dat hierdoor de kennis binnen je bedrijf over sociale media en de bijbehorende content zal groeien. Wanneer je dit dus uit handen geeft, zul je zelf geen kennis verwerven over dit soort aspecten. Vaak is het namelijk ook te zien dat bedrijven eerst een social media marketing bedrijf inhuren en vervolgens een paar jaar later alsnog het zelf overnemen. Dit is zonde van je geld en totaal niet duurzaam.