Zo kom jij met je website bovenaan in Google

Linkbuilding

Zoekmachine optimalisatie is al lang niet nieuw meer. Veel ondernemers zijn ondertussen wel bekend met het vakgebied. En weten ook dat het een erg goede bron van bezoekers kan zijn. Maar hoe kom je bovenaan Google? Dat is misschien een vraag die je jezelf vaak stelt. Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Ranking factoren optimaliseren

hoe kom je bovenaan google

Wanneer je hoger wilt komen in Google, draait het allemaal om het optimaliseren van ranking factoren van jouw website. Dit zijn factoren waar Google naar kijkt om te bepalen hoe hoog je website komt in Google. Het zijn eigenlijk heel veel factoren. Zelfs wel enkele honderden. Maar wees gerust. Je hoeft ze niet allemaal uit je hoofd te kennen. We kunnen namelijk drie grote factoren onderscheiden. Deze drie factoren bepalen voor een groot deel jouw succes in Google.

SEO

De eerste factor hierbij is content. Dit is de tekst op je website. De video’s en alle andere ‘informatie’ dat de bezoeker kan consumeren. Daarnaast is het technische deel van je website belangrijk. Dit is de code en alle andere technische aspecten van je website. Je wilt ervoor zorgen dat de code goed is. En dat Google jouw website kan lezen. Ten slotte zijn links heel erg belangrijk. Zonder links zal het in veel gevallen moeilijk worden om bovenaan te komen. Dus zorg ervoor dat je veel links genereert. Je doet dit door relevante website te zoeken en deze website aan te schrijven. Probeer wel websites te zoeken die zelf ook weer veel links hebben. Hoe relevanter en hoe meer links de website heeft. Hoe meer invloed de website zal hebben op jouw rankings. Ga dus vooral op zoek naar een aantal websites, die mogelijk een link naar je willen plaatsen. Zorg er altijd wel voor dat je aan hun ook genoeg waarde kunt bieden.