Zo heeft je levensstijl invloed op je huid

Door een gezonde levensstijl te combineren met vegan gezichtsverzorging zorg je optimaal voor je huid. Als je goed voor je huid wil zorgen is het belangrijk dat je schadelijke invloeden zoveel mogelijk probeert te vermijden. Denk hierbij aan sterke zonnestraling, nicotine, alcohol, slechte voeding, stress en slaapgebrek. Deze slechte invloeden zullen zich snel uiten in rimpeltjes. Om goed voor je huid te zorgen is het belangrijk dat je regelmatig beweegt. Ga bijvoorbeeld wandelen, zwemmen of hardlopen. Een goede conditie heeft veel voordelen. Je huid is je grootste orgaan, beweging stimuleert de bloedsomloop naar je cellen. Dit heeft als gevolg dat je huidcellen harder aan het werk zijn om zich te verjongen, ook worden dode huidcellen sneller afgevoerd. Gebruik ter ondersteuning van dit process ook goede vegan gezichtsverzorging producten.

Meer ontspanning voor een betere huid

Stress is dus slecht voor je huid, het is daarom belangrijk dat je af en toe eens de tijd neemt om volledig te ontspannen. Doe eens aan yoga of ga lekker mediteren. Dit kan je helpen om beter in balans te komen, dit zal ook zorgen voor meer rust in je dagelijks leven. Een ontspannen lichaam kan beter herstellen dan een gestrest lichaam. Je stresshormonen hebben veel invloed op je huid en spelen ook een belangrijke factor in het herstelproces van een droge huid. Veel stress zou leiden tot meer onzuiverheden in je huid, denk hierbij aan acne, rimpels of wallen. Als je veel ligt te piekeren in bed probeer dan vooral meer in beweging te komen.

Verminder bewerkte voeding

Tot slot speelt ook voeding een grote rol in de gezondheid van je huid. Eet zo gezond mogelijk, drink voldoende en vermijd bewerkte voedingsmiddelen zoveel mogelijk. Bewerkte voedingsmiddelen zitten vaak in pakjes, zakjes, blikjes og dozen en hebben vaak een erg lange lijst met ingrediënten. Als je voldoende groente, fruit, noten, zaden en pitten binnenkrijgt is dat meer dan voldoende voor een gezond lichaam en een gezonde huid. Laat je droge huid van binnenuit gevoed worden. Met gezonde voeding voorzie je je huid van belangrijke vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren. Deze bouwstenen zijn van cruciaal belang voor het leven en de activiteiten van de cellen, celvernieuwing, stevigheid en elasticiteit van je huid.