Letselschade door verkeersongeval? Dit is wat je moet doen

Als je het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval en hierbij letsel hebt opgelopen, kan dit hoge kosten met zich meebrengen. Is het ongeval veroorzaakt door een andere partij? Dan kun je deze partij aansprakelijk stellen en de kosten voor letselschade vergoed krijgen. Maar hoe stel je de andere partij aansprakelijk voor letselschade door verkeersongeval? Wij vertellen er hier meer over.

  1. Bepaal de hoogte van de schadevergoeding

De schadevergoeding bestaat uit alle kosten die voortvloeien uit de schade die je hebt opgelopen door het verkeersongeval. Je kunt hierbij denken aan medische kosten, kosten voor het repareren of vervangen van je voertuig of spullen, kosten voor huishoudelijke hulp of arbeidsongeschiktheid en kosten voor vermindering van je no-claim korting. Maak een overzicht van al deze kosten en zoek hier zoveel mogelijk bewijzen bij. Een letselschadespecialist zou je hier ook bij kunnen helpen.

  1. Stel de tegenpartij aansprakelijk

Je kunt de tegenpartij aansprakelijk stellen via het schadeformulier van de verzekering. Dit dien je bij letselschade door verkeersongeval binnen maximaal drie jaar te doen, omdat er anders sprake is van verjaring. Als je een letselschadespecialist hebt ingehuurd, kan hij of zij dit ook voor je doen.

  1. Rechtszaak aanspannen

Een rechtszaak aanspannen is lang niet altijd nodig. Indien de tegenpartij na het aansprakelijk stellen schuld bekent, hoef je geen rechtszaak meer te starten. Als de tegenpartij echter slechts gedeeltelijk schuld bekent of geheel ontkent en je het hier niet mee eens bent, kun je wel een rechtszaak aanspannen. Het is dan aan te raden om een letselschade advocaat in te huren.