Kies voor Intervat btw om digitaal aangifte te doen

Met het gebruik van Intervat btw kun je verschillende soorten aangiftes doen in België. Intervat is een systeem dat via een elektronische verbinding werkt. Hiermee kun je tal van documenten digitaal indienen.

Wat kun je allemaal doen met Intervat?

Het is niet alleen zo dat Intervat gebruikt kan worden voor de aangifte van btw. Je kunt het ook gebruiken voor de volgende zaken: aangifte curator, jaarlijkse klantenlistings indienen, aangifte nieuwe voertuigen enzovoort. Om precies te weten wat je er allemaal mee kunt doen kijk je het beste even op internet. Daarop staan alle mogelijkheden vermeld en kun je meteen kijken of het ook voor jouw bedrijf geschikt is.

Houd de klantenlistings bij en geef ze door

Als je als bedrijf klanten hebt die meer dan 250 euro per jaar bij je besteden dan ben je verplicht dit bij te houden in klantenlistings. Met een geautomatiseerd systeem zoals Yoursminc is dit makkelijk te bewerkstelligen. Als je alle gegevens erin hebt staan van de klanten betekent dit ook minder werk als je de klantenlistings jaarlijks doorgeeft aan de betreffende instantie bij de belastingdienst. De klanten betalen je een dusdanig bedrag aan btw en daarom is het doorgeven daarvan verplicht. Als je deze gegevens geautomatiseerd hebt betekent dit dat je ze ook eenvoudig uit het systeem kunt halen om ze te versturen en er niet ieder jaar een hoop extra werk mee hebt als de aangifte zich aandient.