Kan het vog aanvragen digitaal geregeld worden?

Voor de HR procedure van het aannemen van nieuw personeel is ons gevraagd om het beleid hierin te herzien. De werkwijze die wij hierin hanteren is gedateerd en bepaalde processen kunnen mogelijkerwijs worden vergemakkelijkt. Zo hebben wij nog geen digitaal portaal waarin medewerkers zelf hun relevante diploma’s kunnen uploaden. Voor zowel de medewerker als de hr-afdeling is het stukken eenvoudiger om dit voor zowel werkgever als werknemer digitaal te laten verlopen. Daarnaast hebben wij op dit moment een werkwijze waar de vog aanvragen niet digitaal verlopen. Een vog verklaring wordt bij ons nog altijd via papierwerk aangevraagd. Dit vraagt van een nieuwe medewerker onnodig veel handelingen rondom het versturen van een verzoek per post, waarvoor weer een postzegel nodig is. Wij willen als organisatie hierin meegaan met de tijd en de handelingen die nu nodig zijn, zijn niet meer van deze tijd. Wij hebben met een werkgroep overleg gehad over de punten die hieraan kunnen worden verbeterd. Wij hebben er voor gekozen om de vog aanvragen digitaal te laten verlopen. Dit schijnt tegenwoordig redelijk eenvoudig te zijn, dus zijn wij de mogelijkheden gaan verkennen om dit te verwezenlijken. Het is voor ons in ieder geval wel een voorwaarde bij nieuwe medewerkers. Wij werken namelijk met een kwetsbare doelgroep. Wij vinden het in dat kader belangrijk dat wij een garantie hebben dat onze medewerkers geen bezwaarlijke feiten heeft opgebouwd. Deze bezwaarlijke feiten zouden kunnen duiden op onbetrouwbare medewerkers. In de samenwerking met onze kwetsbare doelgroep is dit een no-go. Wij hebben op het internet gezocht of en hoe het mogelijk is om de vog aanvragen digitaal te laten verlopen. Op deze manier kwamen wij op de website vogdesk.nl . Op deze website zagen wij dat we op het juiste adres waren om dit te regelen. Wij hebben gelezen dat wij als werkgever enkel een link hoeven te versturen naar onze medewerkers, waarna zij zelfstandig de vog aanvraag indienen. Dit was precies naar wat wij zochten.

Een vog aanvragen digitaal is super eenvoudig

Omdat een vog aanvragen digitaal veel eenvoudiger is dan via papieren, stralen wij ook uit dat wij een organisatie zijn die eenvoudig te werk gaat. Het is voor een nieuwe medewerker niet prettig ‘thuiskomen’ zodra er bij een overeenkomst direct ingewikkeld moet worden gedaan over een vog. Wij vinden het daarom belangrijk dat een vog aanvragen digitaal erg soepel verloopt. Via vogdesk.nl leek ons dit dus een hele passende manier om het onze (aanstaande) medewerkers gemakkelijk te maken.

Bent u een bedrijf en wilt u ook dat uw personeel makkelijk en snel een vog aanvraagt?

Wanneer u benieuwd bent naar de eenvoud waarmee een vog aanvragen digitaal verloopt, kunt u eens overwegen om:

  • Naar de website vogdesk.nl te surfen
  • Op de website de informatie door te nemen om uw vog aanvragen digitaal te laten verlopen
  • Contact op te nemen met vogdesk.nl om samen te kijken hoe dit kan worden ingezet

Wij zijn op simpele wijze op gang geholpen om onze vog aanvragen digitaal te kunnen aanvragen en dit heeft zowel ons als ons personeel veel werk gescheeld! Lees meer…