De voor- en nadelen van flexwerkplekken voor freelancers

Ben jij freelancer en op zoek naar een fijne flexwerkplek om je werk te kunnen verrichten, dan zijn er genoeg flexwerkplekken in de steden te vinden. Maar waarom zijn er tegenwoordig zoveel mensen die gebruikmaken van flexwerkplekken? Wat zijn de voor- en nadelen van flexwerkplekken voor freelancers?

Voordelen van flexwerkplekken

De voordelen van flexwerkplekken voor freelancers zijn vooral de kosten. Doordat je geen deel van een kantoorpand hoeft af te huren, waar je maandelijks huur voor moet betalen, bespaar je enorm op je maandelijkse kosten. Waarschijnlijk heb je niet eens elke dag een ruimte voor jezelf nodig, maar is het wel handig om af en toe je werk te kunnen verrichten vanaf een flexwerkplek. Heb je ook regelmatig klanten over de vloer? Dan zijn er ook genoeg flexwerkplekken met aparte vergaderruimtes die je voor een klein bedrag kunt huren of aparte ruimtes die hiervoor bestemd zijn. Ben je iemand die in een inspirerende omgeving wilt werken om zelf optimaal te kunnen functioneren? Bij het werken vanaf een flexwerkplek is de kans groot dat je gelijkgestemden tegenkomt, waar je ook mee kunt sparren of een zakelijke connectie mee kunt leggen. Ben je op zoek naar een flexwerkplek? Kijk dan eens op Flexwerkplek.nl voor de opties bij jou in de buurt. 

Nadelen van flexwerkplekken

Er zitten ook nadelen aan flexwerkplekken voor freelancers. Als je je spullen inpakt en naar een flexwerkplek vertrekt, ben je reistijd kwijt. Hoe lang of kort deze tijd ook is. Als je vanuit huis werkt, is dit niet het geval. Er zijn genoeg flexplekken in Breda en de andere grote steden te vinden. Echter kan het in de kleinere steden nog weleens gebeuren dat je eigenlijk teveel reistijd kwijt bent om een flexwerkplek te bereiken. Verder kan het op een flexwerkplek rumoerig zijn en zeker wanneer je bezig bent met werkzaamheden waarvoor je je enorm moet focussen, kan dat een enorme afleiding vormen. Voor sommige flexwerkplekken wordt een maandelijkse bijdrage gevraagd, wat ervoor kan zorgen dat je meer kosten kwijt bent aan het werken vanaf een flexwerkplek, dan dat je eigenlijk kunt missen als je een maand minder inkomsten hebt.