De belangrijkste voordelen van vatenkantelaars

Vatenkantelaars

Vatenkantelaars zijn een essentieel apparaat op de industriële werkvloer. Met behulp van de vatenkantelaars wordt het werk veilig uitgevoerd en kan een team efficiënter te werk gaan. Zo heeft een bedrijf de garantie dat de initiële investering snel wordt terugverdiend. De vatenkantelaar is verkrijgbaar in verschillende types, waardoor iedere verschillende industrie er op zijn eigen manier voordeel uithaalt. Graag leggen we in dit artikel meer uit over wat deze voordelen precies zijn en hoe de vatenkantelaar precies bijdraagt aan meer efficiëntie en veiligheid op de werkvloer.

Een hogere veiligheid

Veiligheid is een belangrijk punt op de werkvloer. Niet alleen is het belangrijk als werkgever om aan jouw team te kunnen garanderen dat ze veilig hun taken kunnen uitvoeren, maar ook voorkomt een veilige werkvloer vertraging door onhandige ongelukken. Wanneer er op de werkvloer vaak zware vaten handmatig getild moeten worden, dan lopen de werknemers kans op letsel door overbelasting of door het verkeerd tillen van de vaten. Met behulp van een vatenkantelaar is dit risico verleden tijd. Het zware werk wordt namelijk door de vatenkantelaar gedaan. De werknemers hoeven minder fysiek werk uit te voeren, wat bijdraagt aan minder arbeidsgerelateerde verwondingen of ongelukken.

Een efficiënte werkplek

Een ander belangrijk voordeel om te benoemen, is de efficiëntie die een vatenkantelaar heeft. Dankzij de kandelaar kan een magazijn meer werk aan. Dit komt doordat de vatenkantelaar geprogrammeerd is om het proces, van laden, tot lossen en verplaatsen zo gestroomlijnd mogelijk uit te voeren. Het proces wordt hierdoor sneller uitgevoerd, waardoor er tijd over is voor extra vracht. Ook is het belangrijk om te benoemen dat de vatenkantelaar aan te passen is aan de specifieke behoeften van het magazijn. Zo wordt er gegarandeerd dat het inzetbaar is voor verschillende toepassingen en dat het geoptimaliseerd wordt voor de werktaken van jouw bedrijf.

Het minimaliseren van materiaalverspilling

Het laatste voordeel wat we graag willen uitlichten, is dat de vatenkantelaar bijdraagt aan minder materiaalverspilling. Doordat de kantelaar efficiënt en zorgvuldig te werk gaat, wordt de kans op ongelukken verminderd. Tijdens het handmatig kantelen van vaten is er een grotere kans aanwezig dat de inhoud of het vat zelf beschadigd raakt. Hoe meer materiaalverspilling er plaats vindt, hoe meer impact het heeft op de winst. Dankzij de vatenkantelaar worden de kosten door materiaalverspilling verminderd. Wil je meer te weten komen over de verschillende soorten kantelaars? Neem dan contact op met Roosen BPL Handling en laat je adviseren over de mogelijkheden van tilhulp voor jouw bedrijf.

Vatenkantelaars