AGV 4

Een AGV systeem is een systeem dat een voertuig met goederen kan verplaatsen zonder bemand te worden. De voertuigen worden op een bepaalde manier geprogrammeerd en kunnen zo zonder bemanning goederen intern transporteren op bijvoorbeeld industrie bedrijven. Deze voertuigen beschikken over allerlei verschillende soorten systemen. Het biedt veel positieve resultaten. De industrie bedrijven beschikken vaak over grote hallen of magazijnen, waarbij goederen van de ene kant naar de andere kant van de magazijnen getransporteerd moeten worden. Zonder machines of voertuigen is dit een onmogelijke opgave. Het gebruikt van automatisch geleide voertuigen is een technologische ontwikkeling die veel kansen biedt voor deze bedrijven.

Verschillende systemen

Het AGV systeem zorgt ervoor dat het voertuig geleid wordt naar de voorgeprogrammeerde bestemming. Zonder bestuurd te worden door een mens. Het systeem wat hier gebruikt voor wordt noemen we dan ook: een geleidingssysteem. Een geleidingssysteem wordt ook wel een navigatiesysteem genoemd. De naam verschilt, maar de betekenis van het systeem is hetzelfde. Een automatisch geleid voertuig wordt geleid door rails, inductieve draden of radiogolven. Geleidingssystemen kunnen werken door bepaalde software. Bedrijven die automatisch geleide voertuigen verkopen kunnen jouw adviseren. Zij zullen de software ook helpen programmeren, omdat dit vrij ingewikkeld in elkaar zit.

De software

Aan de hand van bepaalde software weet een automatisch geleid voertuig wat hij wel en niet moet doen. Het geleiden van de voertuigen en het uitvoeren van de taken zijn dus twee aparte dingen. Het geleide van de voertuigen gebeurt dus aan de hand van bijvoorbeeld een rails, radiogolven of inductieve draden en een voertuig weet wat hij moet doen op die plaats door bepaalde software. Je kunt dus kiezen uit verschillende soorten automatisch geleide voertuigen, maar ook uit de verschillende methoden van verplaatsing en uit de verschillende soorten software die hiervoor gebruikt kunnen worden.